Projektovanje

Projektovanje u Plovputu predstavlja važan element na unapređenju i održavanju unutrašnjih plovnih puteva od međunarodnog značaja u Republici Srbiji. Osnovne aktivnosti se odnose na planiranje i projektovanje regulacionih mera, praćenje efekata izvedenih regulacionih radova, godišnje analize stanja unutrašnjih plovnih puteva, pružanje informacija od značaja za učesnike u vodnom saobraćaju, a sve u cilju povećanja bezbednosti plovidbe. Od osnivanja Plovputa do danas urađeno je preko 500 projekata regulacionih radova, na osnovu kojih je ugrađeno preko 1.8 miliona m3 kamenog materijala.

Značajan deo aktivnosti odnosi se na izradu projekata obeležavanja mostova, prilaznih plovnih puteva, sidrišta i uređenje režima saobraćaja u zonama luka i pristaništa.

Projektanti Plovputa aktivno učestvuju u radu međunarodnih institucija koje se bave problemima plovidbe na unutrašnjim plovnim putevima. Na taj način ostvaruje se saradnja i stvaraju se uslovi za primenu međunarodnih iskustava iz oblasti unutrašnje plovidbe.

aktivnosti-projektovanje

preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

KonkursiInformator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post