Vesti

print


09.06.2023.

U četvrtak 8. juna 2023. godine Direkciju za vodne puteve je posetio predstavnik Transportne zajednice, gospodin Elson Thana.


Foto: Ljubiša Mihajlović (Plovput), Elson Thana (Transportna zajednica), Aleksandar Pantelić (Plovput), Siniša Ivin (Plovput)

Kako su predstavnici Direkcije za vodne puteve u više navrata imali prilike da učestvuju na skupovima u organizaciji Transportne zajednice, direktor Direkcije gospodin Aleksandar Pantelić ugostio je gospodina Elsona Thanu kako bi ga upoznao sa radom i delatnostima Direkcije, aktuelnim projektima i planovima koji imaju za cilju da unaprede kako plovidbene uslove tako i tehnološko-informacionu podršku zainteresovanim stranama kao i svim učesnicima u vodnom saobraćaju u Republici Srbiji.

Posebna pažnja je skrenuta na aktuelne projekte koji su u toku i na čijoj realizaciji Direkcija za vodne puteve radi, od kojih su najbitniji uspostavljane VTS i VHF sistema na unutrašnjim vodnim putevima, zamena postojeće opreme koja će pružiti bolju tehničku osnovu za stabilnost i razvoj ovog sistema u budućnosti, kao i nedavno potpisivanje i pokretanje nabavke opreme za razvoj i instalaciju sistema za navigacioni praćenje i elektronsko obeležavanje plovnog puta na reci Savi.

Gospodin Elson Thana je ispred Transportne zajednice ponudio asistenciju i pomoć na aktuelnim projektima obzirom da je zajednički cilj Zajednice kao i Direkcije za vodne puteve razvijanje sistema i platformi koje će doprineti bezbednijoj plovidbi i razvoju novih tehnologija na međunarodnim vodnim putevima na teritoriji Republike Srbije.


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
transportna, zajednica



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post